پیشگری از ترک در صفحات کورین
در طی دو دهه تولید و فروش صفحات کورین در ایران، یکی از مواردی که همیشه دغدغه مجموعه گلستان بوده مسئله حمل، ساخت و نصب اصولی صفحات کورین می باشد.
از آنجایی که تک تک صفحات تولید شده در کارخانه تکسانیت باید پس از تولید و قبل از بسته بندی انواع تستهای ضربه، خمش و مقاومت فیزیکی را با موفقیت پشت سر بگذارند، هیچ محصولی بدون تایید بخش کنترل کیفیت از انبار خارج نمیشود.
لذا هنگامی که محصولی از کارخانه خارج میشود میتوانیم با اطمینان بسیار بالا بگوییم در صورت حمل، ساخت و نصب اصولی طبق دستور العمل سازنده، برای سالها قابل استفاده بوده و هیچ وقت دچار شکستگی نمیشود.
اما چطور میشود که با وجود انواع آزمایشات کنترل کیفیت بازهم صفحات نصب شده دچار شکستگی میشوند؟
شاید نزدیک به ۹۰ درصد موارد شکستگی صفحات مربوط به حمل غیر اصولی و یا ساخت و نصب غیر اصولی میباشد.
همانطور که خواندن دفترچه راهنمای دستگاه تلفن همراه یا هر محصول دیگری که تازه خریداری کرده اید به شما در نگهداری و استفاده از آن کمک میکند و جلوی خسارت و هزینه های اضافی را میگیرد، همه تولیدکنندگان صفحات کورین نیز مانند سایر محصولات یک راهنمای ساخت و نصب دارند که حداقل یکبار مطالعه آن الزامیست.
طی سالها تولید، فروش و نصب صفحات کورین با موارد متعدد حمل یا استفاده غیر اصولی از صفحات کورین مواجه شدیم که رعایت نکردن چند اصل بسیار ساده باعث صدمه به صفحه شده.
بیشتر صدمات و شکستگی ها در صفحات کورین قابل ترمیم و تعمیر هستند اما بهترین راه حل پیشگیری است
به عنوان یک اصل کلی همه انواع صفحات سنگ مصنوعی کورین و کوارتز باید به نحوی نصب شوند که هیچگونه تنش، کشیدگی و یا فشار به آنها وارد نشود (موارد رایج فشار یا کشدیگی از جانب دیوارهای طرفین، زیرسازی و یا کابینت می باشد). همچنین صفحات کورین و کوارتز باید همیشه به صورت ایستاده ( عموی ) حمل بشوند مخصوصاً اگر جای سینک و گاز قبلا در کارگاه بریده شده باشد (توصیه میکنیم محل سینک و گاز را تا حد امکان در آخرین مرحله کار و حتی در محل نصب برش بزنید).
در ادامه تعدادی از رایج ترین نکاتی که کورین کاران عزیز باید رعایت کنند را مرور میکنیم:
گوشه های داخلی کورین هرگز نباید تیز اجرا بشوند و حتماً باید دارای یک قوس به شعاع حداقل ۰/۵ سانتیمتر باشند.
در پروژه هایی که صفحه کورین باید به شکل ال بریده شود ( L ) یک گوشه داخلی در صفحه ایجاد میشود که معمولا بیشترین فشار را متحمل میشود یک برخورد ساده انسان با یکی از دو لبه ال باعث وارد آمدن فشار چندین برابری به گوش داخلی میشود (اگر صفحه کورین به خوبی در محل خود ثابت نشده باشد) چون دو سر ال مانند اهرم عمل میکنند.
ورقهای کورین به طور طبیعی قابلیت تحمل این فشار در گوشه های داخلی را دارند به شرطی که گوشه داخلی تیز اجرا نشده باشد و دارای قوس باشد.
گوشه های داخلی تیز باعث تمرکز فشار در یک نقطه میشودند و احتمال ایجاد ترک در آن نقطه وجود دارد.
ھمیشه بین دیوار یا ستون و صفحه کورین از ٣ الی ۵ میلیمتر فاصله برای انقباض و انبساط صفحه در تابستان و زمستان در نظر بگیرید.
بطور کلی برای ھر یک متر طول، ١ میلیمتر فاصله در نظر بگیرید.
صفحات کورین نیز مانند همه مواد موجود در طبیعت با سرد شدن منقبض و با گرم شدن منبسط میشوند.
این انبساط و انقباض هر چند اندک اگر با مانعی مواجه بشود باعث ایجاد نیروی بسیار عظیمی میگردد که ممکن است موجب وارد آمدن آسب به صفحه کورین شود.
به همین دلیل هنگام نصب صفحات کورین، کوارتز و حتی سنگ طبیعی دقت میشود تا فاصله کافی بین صفحه و دیوارها و ستون برای انبساط و انقباض وجود داشته باشد.
و همچنین زیر سازی مناسب باید اجازه این انبساط و انقباض را به صفحه کورین بدهد. به همین دلیل توصیه میکنیم از باریکه های طولی ام دی اف یا چوب پلاست و چسب سیلیکون برای زیر سازی صفحات کورین استفاده کنید.